Vuodesta 1983 järjestetyn Vuoden työnantaja -kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin alueiden parhaita työnantajia ja työnantajuuden hyviä käytäntöjä. Pirkanmaa on ollut mukana kilpailun alusta asti, lisäksi tänä vuonna kilpailussa ovat mukana ensimmäistä kertaa myös Vaasa ja Ahvenanmaa. Monster on kilpailussa pääyhteistyökumppanina.

Pirkanmaan Vuoden työnantaja 2018 julkistetaan 4.12.2018. Tuleva voittaja on yksi kymmenestä finalistista, jotka ovat:

Kysyimme finalisteilta, miten hyvä työnantajuus toteutuu heidän yrityksessään ja mitä toimenpiteitä sen eteen tehdään.

Konkreettisia tekoja, joilla yrityksissä edistetään hyvää työnantajuutta

Framery 

“Työntekijöidemme onnellisuus on meille tärkein tavoite. Mittaamme siinä onnistumista jatkuvasti viidellä eri tavalla: 1-1 -keskustelut, työtyytyväisyyskyselyt sekä Happy or Not -kysymykset, Onnellisuusvakuutus ja Great Place to Work -tutkimus. Näiden mittareiden tulokset ovat isossa osassa erityisesti People & Culture -tiimin työssä, mutta myös johtoryhmän työskentelyssä. Haluamme jatkuvasti “olla pulssilla” siitä, miten meidän ihmiset voivat.

Haluamme ennen kaikkea yhdessä luoda yhtä Suomen hienointa yritystarinaa. Frameryllä pärjää ainoastaan me-asenteella, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että emme ryhmittele työntekijöitä erilaisten työtehtävien tai työsuhteiden tai taustojen mukaisesti, vaan kaikki ovat frameryläisiä ja kaikilla on samanlaiset säännöt. Haluamme olla läpi organisaation oikeudenmukaisia.”

Homeros

“Suhtaudumme erittäin joustavasti työn ja muun elämän yhdistämiseen. Tarjoamme työpaikkaetuja, yhteisiä tapahtumia, matkoja ja juhlia. Joka päivä kokoonnumme kaksi kertaa yhteiselle kahville. Pyrimme myös rohkaisemaan työntekijöitämme jakamaan tietoa ja osaamista talon sisällä. Puhalletaan yhteen hiileen ja siitä hyödytään kaikki. Keskusteluapua on tarjolla jatkuvasti, kuten myös ammatillista tukea.”

Huom! Pirkanmaan Laatuvälitys 

“Pyrimme positioimaan ihmiset oikein ja jaamme vastuuta ihmisten ominaisuuksien mukaan, jotta jokainen voisi toimia omalla vahvuusalueellaan. Käymme hallinnon henkilöstön kanssa viikottain kahdenkeskisiä sekä yhteisiä kokouksia, joissa seuraamme työn edistymistä, sekä annamme toisillemme tukea. Johtaminen on palveluammatti. Johtajan tärkein tehtävä on auttaa alaisiaan selviytymään paremmin heille annetuista työtehtävistä.”

Isännöinti Ilkka Saarinen 

“Olemme matala organisaatio, joten päätöksenteko on nopeaa ja kanssakäyminen helppoa ja mutkatonta. Olemme myös panostaneet tyky-toimintaan pitkällä aikavälillä ja otimme käyttöön henkilökunnan palkkiorahaston vuonna 2015.”

Kontukoti / Kaksi.nolla

“Tuemme työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, esimerkiksi yhteishuoltajuuden jakavavilla on mahdollisuus tehdä päivätyötä lapsiviikollaan, töihin saa tuoda koiran, jos on huoli sen pärjäämisestä tai palkatonta vapaata saa helpottamaan lastenhoidon järjestämistä.

Lanseerasimme kuukausittaisen fiilismittarin, jossa voi tuoda ratkaisukeskeisesti esille fiilistä laskevia asioita ja kertoa hyvistä asioista, ideoida tapahtumia sekä palkita työkavereita.

Olemme tarjonneet usealle työkokeilijalle polun työelämään ja lyhytaikaisten sijaisuuksien sekä koulutuksen kautta aina toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Esimiehinä vaalimme tasavertaisuuden tunteen säilymistä työyhteisössä. Kukaan ei työskentele yksin ja neuvoa sekä varmistusta saa aina, kun sitä tarvitsee.”

Koti Puhtaaksi

“Olemme ottaneet kaikki halukkaat mukaan omistajiksi sekä olemme rakentaneet hyvin kattavan videoperehdytyksen, joka jää siistijöiden työn tueksi ja on helposti katsottavissa 24/7. Laajensimme myös hierontaetuamme, tuemme henkilöstömme henkistä kasvua tarjoamalla hyviä työkaluja siihen, palkitsemme hyvät suoritukset, olemme hankkineet parhaat mahdolliset työvälineet työn toteuttamista varten sekä olemme uudelleen organisoineet koko toimintamallimme työntekijöiden palautteiden perusteella.”

MarkkinointiAkatemia 

“Olemme todella panostaneet henkilöstön hyvinvointiin – niin fyysiseen kuin henkiseen. Tarjoamme henkilöstölle perinteisten lounas-, liikunta- ja kulttuurietujen lisäksi viikoittain mahdollisuuden treenata personal trainerin kanssa työajalla, toimistolle on hankittu liikuntavälineitä sekä työergonomiaa parantavia työvälineitä. Tarjoamme lounaskortille vaihtoehtona terveellisempää ruokakassi- ja reseptipalvelua, toimistolla on aina tarjolla hedelmiä, virvokkeita ja lisäravinteita. Tuemme taloudellisesti, jos yli neljä työntekijää haluaa yhdessä osallistua johonkin aktiviteettiin.

Meillä on tapana juhlistaa vakinaistumisia, onnistumisia ja muita positiivisia tapahtumia aina koko porukalla kokoontuen. Etätyöt etelässä syksyisin, yhteisomaisuus, laajempi työterveyshuolto sekä perhe-edut ovat mielestämme enemmänkin itsestäänselvyyksiä kuin erityisiä etuja. Vaikka väkeä on koko ajan enemmän, yritämme pitää kiinni “yhteisen perheen” kokemuksesta.”

Supersteel 

“Henkilöstö pääsee vaikuttamaan työhönsä, työmenetelmiinsä sekä työpisteeseensä. Henkilöstöä informoidaan yrityksen tilanteesta ja henkilöstön kanssa keskustellaan yrityksen asioista avoimesti. Yrityksessämme vältämme hierarkiaa, mutta tunnemme vastuumme kaikilla tasoilla. Henkilöstön ja johdon kanssakäyminen pidetään mutkattomana ja ylläpidetään näin positiivista yhteishenkeä. Henkilöstölle tarjotaan mahdollisuus sairauskassajäsenyyteen ja vapaa-ajan tapaturmavakuutukseen. Yritys tukee myös henkilöstön liikuntaharrastuksia. Keskinäistä luottamusta osoitetaan esim. sairastumisen omailmoitus-menettelyllä.”

Tule kuuntelemaan uutta voittajaa aamiaistilaisuuteen

Pirkanmaan Vuoden työnantaja -kilpailun voittajan julkistuksen jälkeen järjestetään 18.12.2018 Tampereella aamiaistilaisuus, jossa pääset kuulemaan mm. tämän vuoden voittajayrityksen mietteitä hyvästä työnantajuudesta.

Ilmoittaudu siis mukaan ja tule paikalle kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä verkostoitumaan!

Ilmoittaudu aamiaistilaisuuteen

Vuoden työnantaja- Hyvä työnantajuus