Koti Puhtaaksi Oy on valittu Pirkanmaan parhaaksi työnantajaksi 2018. Voittajan valinnassa painotettiin tänä vuonna erityisesti työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä, merkityksellisyyden luomista sekä toimialan uudistamista.

Vuoden työnantaja on pirkanmaalaiselle yritykselle jaettava vuosittainen palkinto, joka jaetaan tänä vuonna jo 36. kerran. Vuodesta 1983 saakka järjestetyn kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä työllistämään ihmisiä ja kehittämään yrityksen toimintaa myös työntekijöiden näkökulmasta. Tammerkosken Nuorkauppakamarin järjestämään kilpailuun kerättiin syksyllä ehdotuksia hyvistä työnantajista ja niitä kertyi raadin arvioitavaksi 114 kappaletta. Voittajan valinnassa painotetaan taloudellisten lukujen lisäksi mm. työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä, merkityksellisyyden luomista sekä toimialan uudistamista.

Koti Puhtaaksi on edelläkävijä toimialallaan

Vuoden työnantajaksi 2018 valittiin kotisiivoukseen erikoistunut Koti Puhtaaksi Oy.

“Vuoden Työnantaja -kilpailun kautta on nostettu hyvän työnantajuuden kriteerit Pirkanmaalla selvästi korkeammalla tasolle kuin Suomessa yleisesti! Koti Puhtaaksi on onnistunut kytkemään työntekijät ja asiakkaat tiiviiseen ja kehittävään yhteyteen, mikä antaa erinomaiset edellytykset kasvulle tulevaisuuteen ja näyttää esimerkkiä oman toimialansa ajurina”, luonnehtii raadin valitsemaa voittajayritystä Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo.

Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni pitää tärkeänä, että kaikki ovat työyhteisössä samassa veneessä. Jokainen työntekijä on osallistettu mukaan päätöksentekoon, asioita käydään yhdessä läpi kaikkien kesken. Jokaisen ääni on tärkeä saada kuuluviin.  Työntekijöiden on saatava toteuttaa itseään ja kokea tekevänsä merkityksellistä työtä. Tavoitteena on olla esikuva omalla alalla.

Koti Puhtaaksi Oy:n henkilöstö arvioi työnantajaansa seuraavasti: “Mielestäni Koti Puhtaaksi on ollut koko elämäni paras työpaikka. On ollut muitakin hyviä, mutta tässä on sitä jotain. On ollut hienoa kehittää toimintamalleja ja nähdä, miten hyvät päätökset realisoituvat kasvuna ja hyvinvointina. Koti Puhtaaksi on näyttänyt, mitä työntekijöistä välittäminen todella tarkoittaa. Saamme tunnustusta tekemästämme työstä. Meille annetaan mahdollisuus edetä uralla, mikä ei ole ihan tavallista siivousalan yrityksissä. Meillä on yhdessä tekemisen meininki ja teemme kaikki töitä yhteisen menestymisen eteen.”

Kunniamaininnat yrityksille Isännöinti Ilkka Saarinen ja Kontukoti Kaksi.nolla

Finalistien joukosta raati palkitsi lisäksi kaksi yritystä kunniamaininnalla. Ensimmäisen kunniamaininnan sai Kontukoti Kaksi.nolla Oy. Kontukoti valittiin myös yleisön suosikiksi yhteistyössä kaupunkilehti Tamperelaisen kanssa järjestetyssä yleisöäänestyksessä Vuoden Työnantaja -finalisteista. Yritys todella tunnetaan hyvästä työnantajamaineestaan ja yleisön suosikki erottuikin yleisöäänestyksessä muista selkeällä äänimäärällä. Kontukoti kannustaa henkilöstöään kantamaan vastuuta ja olemaan luovia. Tällä on päästy niin työntekijöiden kuin asukkaidenkin erinomaiseen viihtymiseen Kontukodissa.

Toisen kunniamaininnan sai Isännöinti Ilkka Saarinen Oy. Perinteisellä alalla toimiva yritys on kasvanut kuluvalla vuosikymmenellä merkittäviin mittoihin. Yrityksessä on erinomainen henki, erittäin pitkän tähtäimen sitoutuminen henkilöstöön sekä johtamismalli, joka perustuu arkipäivän kuuntelemiseen ja tasa-arvoisuuteen.

Tule kuuntelemaan uutta voittajaa aamiaistilaisuuteen

Pirkanmaan Vuoden työnantaja -kilpailun voittajan julkistuksen jälkeen järjestetään 18.12.2018 Tampereella aamiaistilaisuus, jossa pääset kuulemaan mm. Koti Puhtaaksi -yrityksen edustajan mietteitä hyvästä työnantajuudesta.

Ilmoittaudu siis mukaan ja tule paikalle kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä verkostoitumaan!

Ilmoittaudu aamiaistilaisuuteen

Lisätietoja kilpailusta sekä mukana olleista yrityksistä löydätte kilpailun sivuilta vuodentyonantaja.fiFacebookista tai Twitteristä tai Instagramista hashtagilla #vuodentyönantaja.

Kuva: Anni Kilpelä