On tiedossa, että parhaiden osaajien houkuttelu on tänä päivänä yhä vaikeampaa. Siksi yrityksen erottautuminen kilpailijoista työnhakijoiden silmissä on ensiarvoisen tärkeää. Videolla on mahdollista tuoda yrityksen kulttuuria esille ja herättää sopivien hakijoiden kiinnostus.

Videosisältöjen kulutus verkossa on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Sen hyödyt on myös huomattu yleisesti markkinoinnissa, sillä hakukoneet ja sosiaalisen median alustat tuntuvat suosivan videosisältöjä näkyvyydessä. Hyviä videosisältöjä jaetaan myös helposti eteenpäin.

Videoita käytetään Suomessakin suhteellisen paljon osana työnantajamielikuvan rakennustyötä. Yksittäisiä rekrytointeja varten tehtyjä videoita tulee kuitenkin vastaan vielä harvakseltaan. Videoiden suosio ei kuitenkaan näytä olevan hiipumassa, joten miksi et hyödyntäisi videomuotoa myös rekrytoinnissa?

Miksi rekrytointivideot?

Erotu kilpailijoista

Työnhakua käsittelevissä vinkeissä puhutaan paljon video-CV:stä ja videohakemuksista erottautumiskeinona. Sama kuitenkin pätee myös työpaikkailmoituksiin. Video on hyvä tapa herättää työnhakijan kiinnostus yritystä kohtaan, sillä videon avulla on mahdollista luoda vahva tunneside yrityksen ja työnhakijan välillä jo ennen kohtaamista.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kansainvälisen Monsterin teettämän State of the Candidate 2019 -tutkimuksen mukaan kahdeksan henkilöä kymmenestä kokee, että osana työpaikkailmoitusta oleva video, jossa rekrytoija tai tiiminjäsen kertoo työtehtävästä ja yrityksestä, antaa heille selkeämmän kuvan työmahdollisuudesta kuin pelkkä teksti.

Löydä yrityskulttuuriin sopivia työnhakijoita

Rekrytoinnin onnistumiseksi on tärkeää löytää henkilö, joka istuu hyvin yrityksen kulttuuriin, jakaa sen arvot ja toimintatavat. Kulttuurinen yhteensopivuus lisää työntekijöiden sitoutumista, mikä vähentää korvaavien rekrytointien määrää, jolloin aikaa ja resursseja vapautuu liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Lisäksi omasta työstään innostuneet ja työpaikassaan viihtyvät työntekijät suorittavat paremmin kuin tyytymättömät.

Jos työnhakijalla on mahdollisuus tutustua tuleviin työkavereihinsa ja yrityksen toimintakulttuuriin videon välityksellä, madaltaa se kynnystä hakea työpaikkaa.

Hyvä rekrytointivideo on aito

Hyviä uutisia! Kiinnostavan rekrytointivideon tekoon et tarvitse ammattilaiskalustoa tai ulkopuolista elokuvaohjaajaa, riittää kun työtehtävää ja työyhteisöä tuo esille aidosti ja rehellisesti. Liian siloteltu lopputulos voi jättää kylmän tai epäaidon vaikutelman.

Videon sisällön suunnitteluun kannattaa kuitenkin panostaa miettimällä keinoja, joilla voi viestiä kiinnostavasti yrityksestä, sen kulttuurista ja arvoista, jotta hakijalle syntyisi fiilis: “Tuonne minä haluan töihin.”.

Kohdenna videosi oikealle yleisölle

Samoin kuin muunkin sisältömarkkinoinnin kohdalla – hyväkin sisältö on arvoton, jos sitä ei kukaan koskaan näe. On myös tärkeää, että videosisältö tavoittaa juuri oikean kohderyhmän.

Rekrytointivideota ei kannata jättää oman onnensa nojaan pelkästään yrityksen Youtube-kanavalle, vaan se kannattaa nostaa vähintään sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille, sekä liittää se myös osaksi työpaikkailmoitusta.

 

Julkaisimme hiljattain Monster Studios -videosovelluksen, jolla yritys voi kuvata, editoida ja julkaista rekrytointivideoita Monsterissa julkaistuun työpaikkailmoitukseen suoraan älypuhelimelta. Sovellus on Monsterin asiakkaille veloitukseton.

Lue lisää Monster Studios -sovelluksesta

 

Krista Vuori
Monster