Toteutimme yhteistyössä Incoaching Oy:n kanssa syksyn aikana viiden tapaamisen uravalmennuksen työnhakija Antti Suvilehdolle. Monsteriin yhteyttä ottanut, työnhakuneuvoja kaivannut tietotekniikan insinööri Antti Suvilehto hyppäsi uravalmentaja Pilvi Nybomin (InCoaching Oy) matkaan. Antti ja Pilvi tapasivat elokuussa alkaneen prosessin aikana yhteensä viisi kertaa, ja valmennuksen aikana Antin työnhakutaitoja prepattiin ja hiottiin, jotta työnhausta tulisi suunnitelmallisempaa ja tehokkaampaa. Valmennuksen Antille tarjosi Monster.

Monipuolisen teknisen taustan omaavan Antin pitkä ura Nokialla päättyi vuonna 2012. Antti haeskeli töitä perheen arjen pyörittämisen ohella omin voimin ja muutamien työvoimahallinnon kautta löytyneiden koulutusten avulla, mutta ovet haastatteluihin aukesivat harmillisen harvoin. Tavoite ja osaaminenkin tuntuivat kaipaavan kirkastamista. Sitä uravalmennus Antille tarjosi.

Osaamisensa Antti on hankkinut työskentelemällä eri tehtävissä tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan yrityksissä. Hän on työskennellyt lukuisissa eri ohjelmistojen tuotekehitystehtävissä kuten testaajana, testiympäristöjen ylläpitäjänä, ohjelmistoversioinnin haltijana, asiakaskouluttajana ja matkapuhelinoperaattorin keskusinsinöörinä.

Hän on ehtinyt olla mukana myös useissa ohjelmistokehitysprojekteissa ja hankkinut sitä kautta laajan tietämyksen projektityöskentelystä sekä prosessijohtamisesta.

– Työurani aikana minusta on kehittynyt vahva asiakasrajapinnassa toimija. Minulle on tärkeää työn ja palvelun laatu, asiakaslähtöisyys ja tehokkuus, Antti kertoo vahvuuksistaan.

Antin alkuperäinen tavoite oli löytää työpaikka jouluksi. Antti on luottavaisin mielin, vaikka tästä tavoitteesta saattaakin joutua hiukan tinkimään.

– Työnhakuni sujuu jo hyvin, eikä minun tarvitse enää miettiä hakupapereiden sisältöjä kokonaan uusiksi jokaisen haun yhteydessä. Tällä hetkellä minulla on jo mielestäni kaikki minulle tärkeät työnhaun kanavat käytössä ja nyt on vain entisestään tehostettava niiden käyttöä. Myös soittaminen alkaa sujua luontevammin, Antti listaa.

Antin valmentaja Pilvi kehuu valmennettavansa aktiivisuutta ja rohkeutta katsoa myös uusiin suuntiin.

– Antin työnhaku on nyt hyvässä vauhdissa ja työkalut tehokkaaseen työnhakuun ovat hänellä hanskassa. Työpaikan löytyminen vaatii nyt vain lujasti töitä ja uskoa, Pilvi summaa.

Olisiko teillä Antille sopiva rooli? Hänen osaamiseensa voi tutustua Linkedinissä.

Koostimme työnhakijoille suunnatulle Monster Klubille viisiosaisen juttusarjan Antin valmennuksen etenemisestä:

Tsemppiä työnhakuun, Antti!

Mirva Puranen
Manager, Job Seeker Services
Monster.fi

monsterklubi_uravalmentajan_matkassa_tavoitteena_tyopaikka_jouluksi