Alma Careerin toimitusjohtaja Marja Pylkkänen kävi Orlandon Rekrytoinnin Trendit -konferenssissa (The Recruiting Trends Conference) marraskuussa 2015. Keräsimme rekrytoinnin kuumimmat puheenaiheet 3 artikkelin sarjaksi Monster Caféen.

Oman henkilöstön hyödyntäminen rekrytoinneissa

Marraskuun konferenssissa ennustettiin, että tulevaisuudessa puolet työpaikoista täytetään suosittelujen avulla. Useassa yrityksessä suositteluohjelmia rakennetaan ja lanseerataankin nyt hyvää vauhtia. Omaa henkilöstöä voi kuitenkin hyödyntää rekrytoinneissa myös ilman monimutkaisia prosesseja ja työkaluja.

Tässä muutama esimerkki ja vinkki oman henkilöstön hyödyntämiseen:

1) Haastattele uudet työntekijät, kysy miksi valitsivat juuri sinut ja olisiko heillä suositella muita sopivia työntekijöitä

2) Kerää nykyisiltä työntekijöiltä nimilistaa alan vaikuttajista ja osaajista. Kenen kanssa he haluaisivat työskennellä ja mistä heidän mielestään löytyy osaamista joka voisi olla yritykseen sopivaa?

3) Jos löydät kiinnostavan henkilön esim. Twitteristä, kysy tunteeko joku nykyisistä työntekijöistä hänet. Ensimmäinen yhteydenotto kollegalta on monesti kiinnostavampi kuin rekrytoijalta tuleva yhteydenotto.

4) Kouluta oma henkilöstö verkostoitumaan ja kertomaan avoimista hauista. Asiantuntijat kun törmäävät usein toisiin asiantuntijoihin koulutuksissa, messuilla ja tapahtumissa.

5) Pidä listaa työntekijöistä jotka ovat lähteneet, mutta joiden osaamiselle talossa olisi edelleen tarvetta. Luo oma pooli ja pidä yhteyttä. Paluumuuttaja on aina helpompi tuoda osaksi organisaatiota ja sen lisäksi, että hän tuntee jo yrityksen sekä sen toimintatavat, hän tuo mukanaan uutta.

6) Rakenna haastaviin hakuihin keräämistäsi tiedoista Talent pooleja tai postituslistoja. Kun paikka aukeaa, sadan henkilön postituslista on nopea tapa lähteä liikkeelle. Tätä voit tehdä myös Monsterin Talent CRM:n avulla. Kun tieto hausta aukeaa, saat tiedon leviämään nopeasti tavoittelemallesi hakijaryhmälle.

7) Palkitse onnistuneista rekrytoinneista ja muista viestiä onnistumisista sisäisesti. Näin kannustat myös muita tiedon jakamiseen.

Onnea rekrytointeihin!

 

Marja Pylkkänen, Alma Career Oy:n toimitusjohtaja

Twitter: @MarjaPylkkanen

 

Lue lisää Rekrytoinnin Trendit -konferenssista ja tulevaisuuden puhutuimmista trendeistä:

Uudenlaiset työsuhteet ja pysyvyyshaastattelut

Dataan perustuva, personoitu rekrytointi ja hyvä hakijakokemus puhuttavat