Tulevaisuuden työelämän trendit ovat rekrytoinnin ammattilaisten kuuma puheenaihe. Yleisimpinä trendeinä pidetään muun muassa globalisaatiota ja työn liikkuvuutta, teknologian kehitystä sekä työn muotojen muuttumista. Voit lukea trendeistä tarkemmin Monsterin koostamasta listasta.

Yksi suurimmista tulevaisuuden työelämän transformaatioista on työntekijöiden asenteiden ja arvojen muuttuminen – puhutaan uudesta Y-sukupolvesta, joka kattaa jopa 50 % työvoimasta vuoteen 2020 mennessä. Y-sukupolvi eli millenniaalit määritellään usein 80-luvun loppupuolen ja 90-luvun alkupuolen välillä syntyneillä henkilöillä. Millenniaalit ovat yleensä 18–34-vuotiaita nuoria aikuisia, jotka ovat tottuneet elämään keskellä digitaalisen teknologian murrosta. Kyseessä on sukupolvi, joka on integroinut sosiaalisen median luonnolliseksi osaksi arkipäiväänsä ja jolle teknologia ja sen mahdollistamat asiat sekä ketteröttämät prosessit ovat itsestäänselvyys.

Tämän nuoren, korkeasti koulutetun ja kunnianhimoisen ikäluokan ymmärtäminen on työnantajalle välttämättömyys, jos aikoo onnistua tulevaisuuden työmarkkinoilla ja kovenevassa kilpailussa parhaimmista osaajista.

Samat työnantajalupaukset eivät päde millenniaaleihin

Millenniaalien rekrytoinnin ymmärtäminen lähtee uuden sukupolven arvomuutosten tiedostamisesta. Yksi millenniaalien voimakkaimmista piirteistä työelämässä on, että he haluavat tehdä työtä, josta nauttivat. Esimerkiksi palkan suuruus ei ole toivelistan kärjessä, vaan tärkeämmäksi koetaan muun muassa työn ja vapaa-ajan tasapaino. Millenniaalien arvoja ja käyttäytymistä tutkitaan koko ajan yhä enemmän. Tutkimusyhtiö Universum haastatteli globaalissa tutkimuksessaan yli 16 000 millenniaalia ja koosti tulokset kuusiosaiseksi sarjaksi, jonka voi ladata ilmaiseksi täältä.

Millenniaalien johtaminen tarvitsee erilaista lähestymistapaa kuin mihin työnantajat saattavat olla tottuneita: kannustetaan työntekijöiden tukemiseen käskemisen sijaan, henkilökohtaisen kehittymisen edistämiseen ja esimiehen läsnäoloon ilman niskaan hengittämistä. Myös millenniaalien rekrytointiprosessit ja -tavat muuttuvat työn muotojen kehittyessä ja teknologian tarjotessa yhä uusia kanavia ja keinoja tavoittaa parhaimmat osaajat – kanavia, joihin nämä diginatiivit ovat enemmän kuin tottuneita.

Millenniaalit ovat sukupolvena parhaimmillaan tehokkaita, taidokkaita ja tuloksenhakuisia työntekijöitä. Samalla he ovat tottuneita nopeaan kehitykseen, olettavat etenevänsä työssään nopeasti ja vaihtavat työpaikkaa parempaan, jos siltä tuntuu – työnantajien näkökulmasta tämä voi kuulostaa myös vaativalta.

Rekrytoidessasi millenniaaleja muista nämä:

  1. Millenniaalit ovat kiinnostuneita johtavista, asiantuntijapaikoista ja työuralla nopeasti etenemisestä.
  2. Millenniaalit ovat valmiita kovaan työhön saavuttaakseen tavoitteensa – haastava työ määritellään kuitenkin usein muilla perusteilla kuin pitkillä työpäivillä.
  3. Millenniaalit arvostavat työssä enemmän työn ja vapaa-ajan tasapainoa kuin perinteisiksi koettuja etuja, kuten palkkaa ja statusta.

Universumin ladattava kuusiosainen Milleniaali-opas

Katri Laakso, Monster.fi