Mobiililaitteiden muuttuessa yhä kiinteämmäksi osaksi elämäämme on niiden käyttö laajentunut lähes jokaiselle elämänalueelle – myös työelämään ja rekrytointiin.

Kiinnostusta työn hakemiseen mobiilissa on selkeästi. Toteutimme kevään 2018 aikana verkkosivuillamme mobiilityönhakua käsittelevän kyselyn, johon vastasi 2332 henkilöä. Kyselyn mukaan valtaosa (77 %) Monsterin sivuston kävijöistä on joko hakenut tai halunnut hakea työpaikkaa mobiililaitteella.

Lähes joka kymmenes (9 %) oli yrittänyt hakea työpaikkaa mobiililaitteella, mutta jättänyt haun kesken tai haku oli syystä tai toisesta keskeytynyt. Siinä missä työpaikkojen etsiminen on onnistunut mobiililaitteilla suhteellisen helposti, koetaan itse hakemisprosessi usein turhan työlääksi tai jopa mahdottomaksi, jos hakujärjestelmä ei ole mobiiliresponsiivinen.

monster sovellus

Monsterin sovelluksessa työpaikkoja selataan kätevästi pyyhkäisemällä

Vastataksemme paremmin työnhakijoiden tarpeeseen lanseerasimme helppokäyttöisen ja ilmaisen työnhakusovelluksen. Monster-sovellus ehdottaa työnhakijalle tämän profiiliin ja haluttuun sijaintiin soveltuvia työpaikkoja, joita hän voi hakea pyyhkäisemällä älypuhelimen näyttöä oikealle tai ohittaa epäkiinnostavan työpaikan pyyhkäisemällä vasemmalle.

Kun käyttäjä hakee työpaikkaa Monsterin mobiilisovelluksella, työnantajalle lähtee automaattisesti hakijan yhteystiedot ja ansioluettelo. Näin työnantajan ja työnhakijan ensimmäinen kontakti syntyy vaivattomasti, mikä tulee luonnollisesti lisäämään yhteydenottojen määrää.

Työpaikan hakemisen vaivattomuus on ensiarvoisen tärkeää erityisesti työvoima- ja asiantuntijapulasta kärsivillä aloilla sekä vaikeasti rekrytoitavien toimenkuvien kohdalla. Tällöin pelkkä kiinnostusta osoittava yhteydenotto soveltuvalta työnhakijalta voi olla rekrytoijalle arvokas liidi.

Monsteriin julkaistut työpaikat näkyvät myös sovelluksessa

Monsteriin julkaistut työpaikkailmoitukset näkyvät siis jatkossa myös Monsterin mobiilisovelluksessa. Sovellus näyttää työnhakijoille ensisijaisesti sellaisia paikkoja, joissa hakeminen tapahtuu sähköpostin välityksellä, tällaisia työpaikkoja voi helposti hakea pyyhkäisytoiminnolla. Kuitenkin jos työpaikkaa haketaan hakujärjestelmän kautta, ohjaa sovellus käyttäjän hakujärjestelmän sivuille.

Monsterin työnhakusovellus on jo käytössä Yhdysvalloissa ja useissa Euroopan maissa, joissa tulokset työpaikkailmoitusten konversioprosenteista ovat olleet positiivisia.

Tutustu Monster-sovellukseen