Tänä päivänä merkittävä osa verkon sisällöstä kulutetaan mobiililaitteilla, erityisesti älypuhelimilla. Myös työpaikkailmoituksia selataan paljon mobiilissa. Ideaalitilanteessa myös työhakemuksen lähettäminen onnistuu puhelimella mahdollisimman vaivattomasti.

Jotta ilmoituksesi olisi aidosti käyttäjäystävällinen myös mobiilissa, ei riitä, että ilmoituksesi on vain julkaistu responsiivisella alustalla. Siksi onkin hyvä pohtia jo työpaikkailmoitusta laatiessa, miten se näkyy mobiilikäyttäjille.

Kokosimme avuksesi vinkkejä työpaikkailmoituksen mobiilioptimointiin.

Tekstistä lyhyt, ytimekäs ja helppolukuinen

Todellisuudessa lyhytkin teksti voi näyttää valtavalta tekstimuurilta älypuhelimen näytöllä. Tämä kannattaa huomioida ilmoitustekstiä kirjoittaessa ja miettiä, voisiko tekstistä karsia pois epäolennaisia asioita.

Ilmoitus kannattaa aloittaa napakasti, jotta lukija saa heti käsityksen mistä on kyse. Jos työpaikkailmoituksesi alkaa jaarittelulla firman historiasta, vain todella kiinnostunut työnhakija jatkaa lukemista osioon, jossa kerrotaan itse työtehtävästä.

Hyödynnä videoita

Yhä suurempi osa verkon sisällöistä on videomuotoista. Suosio ei yllätä, sillä videosisältöjä on helppo katsoa puhelimella.

Videolla voit helposti kuvata yritystäsi ja sen kulttuuria, sekä esitellä tiimiä ja työtiloja. On aina parempi, jos video on tehty juuri kyseistä työpaikkailmoitusta varten, mutta yleinen yritysesittelyvideokin on parempi kuin ei mitään.

Työpaikkailmoitus on myös täydellinen paikka vahvistaa yrityksen työnantajamielikuvaa, joten miksi jättäisit tilaisuuden käyttämättä?

Käytä kuvia harkiten

Kuvilla ja muilla visuaalisilla elementeillä voit elävöittää ilmoitustasi. Logo ja brändin ilmeen mukaiset kuvat lisäävät yrityksesi tunnistettavuutta ja työpaikkailmoituksesi jää paremmin mieleen.

Pidä kuitenkin huoli, että kuvat näyttävät hyvältä myös mobiilissa, eivätkä ne ole liian raskaita ladattavaksi.

Panosta löydettävyyteen

Jotta työpaikkailmoituksesi saisi mahdollisimman hyvän näkyvyyden oikeassa kohdeyleisössä, mieti myös sen löydettävyyttä ja hakukoneoptimointia:

Monsterin sivustoa selataan hieman enemmän mobiililaitteilla kuin perinteisellä desktopilla. Vaikka sivustomme on mobiiliresponsiivinen, näkyvät sivustolla julkaistut avoimet työpaikat myös työnhakusovelluksessamme, josta niihin on helppo hakea pyyhkäisytoiminnolla.

Julkaisimme myös hiljattain työnantajille suunnatun Monster Studios -sovelluksen, joka mahdollistaa rekryvideoiden kuvaamisen, editoinnin ja julkaisun suoraan puhelimesta.