Houkutellakseen parhaita osaajia, yritysten on panostettava hyvän työnantajamielikuvan lisäksi kilpailijoista erottuvuuteen. Yksi tapa erottautua on hyödyntää videoita osana rekrytointi-ilmoittelua. Kokosimme avuksesi vinkkejä rekrytointivideoiden tekoon ja suunnitteluun.

Suunnittele ja ideoi videon sisältö

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vaikka videolla puhuttavia asioita ei kannata aivan sanasta sanaan käsikirjoittaa, on silti hyvä olla jonkinlainen suunnitelma siitä, mitä videolla näytetään ja minkälaisia asioita on tarkoitus käydä läpi. Helpointa on lähteä liikkeelle, kun määrittelee minkälainen video on tarkoitus kuvata.

Ideoita rekryvideon sisällöksi:

Tiedota kuvauksesta etukäteen

Ihmiset eivät todennäköisesti suostu kovinkaan helposti tulemaan spontaanisti kameran eteen, joten ilmoita videokuvausaikeistasi etukäteen ja pyydä sopivaksi katsomiasi henkilöitä esiintymään videolla. Myös kysymykset kannattaa kertoa etukäteen haastateltaville, jotta he voivat valmistautua niihin.

Esimerkkejä haastattelukysymyksistä:

Älä unohda aitoutta

Anna työntekijöiden esiintyä videolla omana itsenään äläkä pakota heitä sanomaan sellaista, mitä he eivät halua tai mikä ei sovi heidän suuhunsa luonnollisesti. Lopputuloksen ei myöskään tarvitse olla täydellinen, sillä liian harjoiteltu esiintyminen voi antaa robottimaisen vaikutelman.

Etenkin kun kyseessä on video, jonka tarkoituksena on innostaa työnhakija hakemaan yritykseen töihin, on inhimillisyys äärimmäisen tärkeää.

Ole kekseliäs, hyödynnä tekniikkaa ja lokaatioita

Vaikka videosi rakentuisi pelkkien haastattelujen ympärille, pelkkä puhuva pää -tyylinen video voi yksinään olla tylsä. Kannattaa siis leikata väleihin kuvituskuvaa.

Vinkkejä videon elävöittämiseen:

Panosta laatuun

Nykyään laadukasta videota kuvatakseen ei tarvita raskasta kamerakalustoa (etenkään jos videota on tarkoitus katsoa pääasiassa mobiilissa). On kuitenkin muutamia laatuseikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon.

 

Julkaisimme hiljattain Monster Studios -älypuhelinsovelluksen, jolla voi kuvata ja editoida rekrytointivideoita sekä julkaista videon suoraan Monsterissa julkaistuun työpaikkailmoitukseen. Sovellus on Monsterin asiakkaille veloitukseton.

Lue lisää sovelluksesta

 

Lähteenä käytetty: The Undercover Recruiter
Krista Vuori

Monster