Perinteisessä rekrytointiprosessissa työnantajayritys ilmoittaa avoimesta työpaikasta ja työnhakija ilmaisee itse kiinnostuksensa yritykseen. Rekrytoiva osapuoli voi kuitenkin olla myös itse aktiivinen ja ottaa yhteyttä potentiaalisiin työntekijöihin. Tällaista rekrytointitapaa kutsutaan suorahauksi.

Joskus suorahaussa käytetään ulkopuolista apua eli headhuntereita, mutta työnantaja voi itsekin kartoittaa osaajia erilaisten työntekijäprofiilien ja CV-tietokantojen avulla. CV-tietokannasta sopivaa työntekijää voi etsiä erilaisten avainsanojen ja rajausten avulla.

On useita syitä käyttää CV-tietokantoja

Joskus rekrytointiprosessilla on todella kiireinen aikataulu. Tällaisissa tapauksissa kannattaa ottaa itse yhteyttä työnkuvaan sopiviin henkilöihin. Tällöin säästyy aikaa, kun ei tarvitse käydä hakemuksia läpi ja viestittää mahdollisesti sadoille hakijoille väliaikatietoja hakuprosessista.

Suorahakua saatetaan myös käyttää haastavissa rekrytoinneissa, joissa haettu tehtävänkuva on sen verran vaativa, että hakijoita voi olla vaikea löytää. Työnantajan ei tarvitse jäädä odottelemaan hakemuksia, vaan hän voi itse etsiä sopivia kandidaatteja tietokannoista.

Joskus rekrytointi halutaan syystä tai toisesta pitää hiljaisena eikä työpaikkaa haluta avoimeen hakuun. Tällaisissa tapauksissa kannattaa omien verkostojen lisäksi tarkistaa myös tehtävänkuvaan sopivat aktiivisesti työtä etsivät ammattilaiset tietokannasta.

CV-tietokantoja käytetään myös ennaltaehkäisevästi. Jos yrityksellä on tiedossa mahdollisesti tulevaisuudessa avautuva työpaikka, kannattaa varautua tulevaan rekrytointitarpeeseen mieluummin etukäteen kuin reagoida vasta sitten kun uuden työntekijän tulisi olla jo aloittanut.

Monsterin CV-kannan avulla löydät etsimäsi ammattilaiset

Monsterin CV-tietokannasta löytyy jopa 45 000 CV:tä henkilöiltä, jotka etsivät aktiivisesti töitä tai ovat kiinnostuneita kuulemaan uusista työmahdollisuuksista. Hakuvahti-toiminnolla voi tallentaa erilaisia rekrytointiasi vastaavia hakukriteerejä ja saat tiedon sähköpostiisi, kun uusi, kriteerit täyttävä CV ladataan tietokantaamme.

CV-kantaa hyödynnetäänkin aktiivisesti myös Monsterin omissa rekrytoinneissa.

”Etsimme tradenomi- tai maisteritaustaista, hieman jo myyntikokemusta omaavaa henkilöä pääkaupunkiseudulta. Soitimme joukon työnhakijoita läpi ja tapasimme heistä kuusi. Kaikki kandidaatit, joille soitimme, suhtautuivat erittäin positiivisesti yhteydenottoomme ja saimmekin nopeasti palkattua huippukaverin meille.”, kertoo Monsterin myyntijohtaja Mikko Laitinen kokemuksestaan.

Osta lukuoikeus CV-kantaan