Rekrytointi on moniulotteinen prosessi eikä se hoidu muutamalla vinkillä, mutta näistä ajatuksista saattaa olla apua onnistuneeseen valintaan.

1. Älä palkkaa ketään, joka on aivan samanlainen kuin sinä

Miksi? Et todennäköisesti halua täyttää avoimia työpaikkoja omilla klooneillasi vaan etsit tehtävän vaatimukset parhaiten täyttävää osaamista.

2. Persoonallisuus ei juurikaan muutu, mutta taidot voi oppia

Tehtävään perehdyttäminen on pikkujuttu verrattuna asenteen muuttamiseen. Esimerkiksi positiivisesti työhönsä suhtautuvat ihmiset ovat tuottavampia ja luovempia.

3. Kapinalliset ovat parempia muutosagentteja

Kysy haastattelussa, millaisia haasteita hakija on työssään kohdannut. Monessa liemessä keitetty työntekijä sopeutuu luultavasti helpommin jatkuvasti muuttuvassa työympäristössä.

4. Peilaa työtapaa tulosvaatimuksiin

Totuttujen työskentelytapojen muuttaminen voi olla hankalaa, joten hakijan sopivuus tiimiin ja sen toimintatapoihin on tärkeää.

5. Testaa huumorintajua, jos se on työilmapiirille ominaista

Työnhakija, joka osaa nauraa itselleen, on luultavasti rento ja tuo hyvää energiaa työympäristöön.

6. Täytä aukot osaamisessa

Käy huolellisesti läpi tiimisi ja eri yksiköiden kokonaisvahvuudet ja osaamisen puutteet, ja panosta puuttuviin osaamisalueisiin ja heikkouksien vahvistamiseen.

7. Testaaminen on kuin koeajo

Älä tyydy pelkästään suosituksiin. Mikäli mahdollista, sisällytä haastatteluprosessiin päivän kestävä simulaatio tai pyydä hakijoita antamaan portfolio heidän parhaista töistään.

8. Kerää osaamispankkia etukäteen

Pidä silmällä potentiaalisia työnhakijoita jo ennen kuin tarve ilmenee. Älä odota kunnes paikka avautuu. Arvioi rekrytoinnin tarvetta myös sen perusteella, kuinka hyvin resursseja on jo olemassa. Älä käännytä kiinnostavaa työnhakijaa sen perusteella että, juuri sillä hetkellä ei ole avoimia paikkoja. Tarve voi tulla yllättävän nopeastikin.

9. Tavoittele monipuolisuutta

Heitä verkkosi riittävän laajalle, kun etsit uudenlaista osaamista tai erilaisia tyyppejä. Kysy rohkeasti työntekijöiltäsi ja muilta kontakteilta, mistä he todennäköisimmin tällaisia osaajia etsisivät.

10. Muista kuunnella hakijaa

Useimmat työhaastattelijat puhuvat aivan liikaa, kun haastattelutilanteessa puheenvuoro tulisi olla hakijalla. Hyvä rekrytoija kuulee sanojen välistä paljon sellaista, mitä ei suoraan sanota ääneen.

Onnistunut rekrytointi on koko organisaation asia. Heräsikö näistä vinkeistä ajatuksia?