Sosiaalinen media on arjessa läsnä yhä enemmän – se on informaation ja uutisten lähde, työväline ja vapaa-ajan viihde. Sosiaalisella medialla on voima luoda jopa yhteiskunnallisia puheenaiheita ja ilmiöitä. Yrityksille sosiaalinen media tarjoaa alustan tavoittaa potentiaaliset ja passiiviset työnhakijat kohdennetusti ja yrityksen brändin ilmeen mukaisesti.

 

Rekrytointimainonta Facebookissa

Facebook on edelleen kaikkein suosituin sosiaalisen median kanava Suomessa – jopa 56 % 16–75-vuotiaista suomalaisista käyttää sitä. Facebook on myös sosiaalisen median kanavista merkittävin ja kehittynein markkinoinnin mainoskanava. Sen kautta pystyy tavoittamaan tarkoin määritellyt, juuri yrityksen omiin rekrytointeihin sopivat kohderyhmät.

Monsterin kautta voit mainostaa Facebookissa yrityksesi avoinna olevaa työpaikkaa tai yrityksesi tarjoamia uramahdollisuuksia yleisesti. Facebook-kampanjat toteutetaan hakusanamainonnan tavoin kohdennetusti – etsimme potentiaaliset työnhakijat, jotka vastaavat haluttua yleisöä. Facebook-mainonta on edullinen ja tehokas tapa tehostaa työpaikkailmoituksensa näkyvyyttä halutussa hakijaryhmässä.

Facebookin edut:

FB-mainonta_Monsterissa

 

Twitter Cardsin avulla yrityksesi näköistä mainontaa Twitterissä

Twitterin käyttö kasvaa Suomessa kiihtyvään tahtiin ja tällä hetkellä Twitterissä on yli 400 000 suomalaista käyttäjää (IROresearch, 2014). Twitterin käyttäjät seuraavat ja etsivät omien kiinnostustensa ja ammatillisten intressiensä mukaisia yrityksiä, käyttäjiä ja uutisia. Täysin automatisoidun Twitter Cards -työkalun avulla saat vietyä rekrytointi-ilmoitukset omalle tilillesi ja muiden jaettavaksi sosiaaliseen mediaan. Twitter Cards luo työpaikkailmoituksesta yrityksen ilmeen mukaisen mainoksen.

Twitter cardsin edut:

 

Some-rekrytointi uudelle tasolle Twitterin Social Job Adsin avulla

Twitterin uuden Social Job Adsin avulla voit luoda automatisoidun ja kohdennetun markkinointikampanjan sekä tavoittaa potentiaaliset hakijat laajasta yleisöstä.

Social Job Ads -mainosten kohdentaminen