Jopa 70–80 % työpaikoista ei koskaan päädy julkiseen hakuun, vaan paikat täytetään sopivan henkilön osuttua kohdalle muita reittejä. Monsterin CV-kannasta voit löytää sopivan lahjakkuuden paikkaasi ennen avointa hakua ja helpottaa rekrytointiprosessiasi. Monsterista löytyy yli 30 000 CV:tä työntekijöiltä, jotka etsivät aktiivisesti töitä tai ovat kiinnostuneita kuulemaan uusista työmahdollisuuksista.

CV-kanta on keino helpottaa yrityksesi rekrytointiprosessia ja löytää työnkuvaan sopivat osaajat jo ennen kuin he löytävät sinut. Kilpailu lahjakkaista tekijöistä on kova, joten myös työnantajien tulee olla nykypäivän rekrytointimaailmassa aktiivisia. Monsterin CV-tietokannassa on työnhakijoita niin lyhytkestoisiin projekteihin kuin vakituisiin työsuhteisiin, toimialasta riippumatta. Tietokantaan tulee kuukausittain tuhansia uusia työnhakijoista, jotka ovat kiinnostuneita uusista työmahdollisuuksista.

 

Rekrytoi nopeasti
Monsterin CV-kannan avulla työnantajan ei tarvitse odottaa, että työnhakijat löytävät yrityksen, vaan CV-haun avulla on helppo poimia alasta ja toimesta kiinnostuneet kyvyt.

Löydä sopivat hakijat
CV-kannan perushaun jälkeen hakuehtoja voi tarkentaa, kunnes lista tehtävään sopivista hakijoista on valmis.

Hakuvahti päivystää puolestasi
CV-kannassa työnantajan hakukriteerit voi tallentaa hakuvahdiksi – näin saat tiedon sähköpostiisi, kun uusi, kriteerit täyttävä CV ladataan kantaamme.

Valitse sopiva määrä CV:n avauksia
CV-kannan hakuoikeus on useimmiten voimassa 12 kuukautta, jolloin kiinnostaviin työnhakijoihin voi tutustua ja ansioluetteloita avata valitun määrän. Määrää voi lisätä tarpeen tullen vuoden aikana.

 

CV-kantaa käyttäessä työnantaja voi etsiä CV:tä, tallentaa sopivat potentiaaliset hakijat omalle tililleen sekä luokitella ja käsitellä niitä – haun hallinnointi on helppoa ja parhaimmassa tapauksessa johtaa lahjakkaan uuden työntekijän rekrytointiin.